Podcast met Johan Schep (Algemeen Directeur Schep Groep)

In de podcastserie `de Grondcast` geven specialisten op de agrarische grondmarkt hun visie op de marktontwikkelingen en blikken vooruit op de toekomst. In deze aflevering gingen ze in gesprek met Johan Schep, algemeen directeur van Schep Groep.

Klik op onderstaande knop om de podcast te starten.

In de aflevering signaleert Johan aanhoudende gretigheid naar grond. Ondanks de hogere rente blijft het prijsopdrijvend effect groot. Dit mede als gevolg van de overheidsplannen rondom stikstof, in combinatie met de huidige woningnood. Daarnaast verwacht Johan dat er meer beleggers in grond zullen stappen, nu de overheid morrelt aan het box 3-stelsel.

Johan Schep, eigenaar van de Schep Groep (waar diverse makelaarskantoren en melkveebedrijven onder vallen) signaleert aanhoudende gretigheid naar grond. Ondanks de hogere rente blijft het prijsopdrijvend effect groot. Dit mede als gevolg van de overheidsplannen rondom stikstof, in combinatie met de woningnood. Daarnaast verwacht Johan dat er meer beleggers in grond stappen, nu de overheid morrelt aan het box 3-stelsel. Ook wordt er in gegaan op het grondgebondenheidsvraagstuk in de melkveehouderij.