Goede doelen

Schep Groep voelt zich betrokken bij de maatschappij. Daarom ondersteunen wij jaarlijks één of meerdere goede doelen

Naast lokaal en regionaal betrokken te zijn in de vorm van sponsoring, schenken wij ook aan goede doelen. Zo kiezen wij jaarlijks één of meerdere goede doelen, waarbij wij met name kijken naar directe besteding van onze schenking aan het doel. Bij voorkeur steunen wij hierom kleinschalige projecten waarbij voor ons bekende mensen betrokken zijn. ANBI-status is daarbij voorwaarde.

Oorlog Oekraïne

Door de zorgwekkende situaties die momenteel in Oekraïne plaatsvinden heeft het NVM een actie voor GIRO 555 opgezet om de getroffenen van deze oorlog te kunnen helpen. Wij als Schep Groep betreuren deze ontwikkelingen heel erg en gaan de getroffenen dan ook helpen door aan deze actie mee te doen. Als organisatie met diverse bedrijven in het vastgoed proberen wij iedereen te voorzien van een woning. Echter is het voor de getroffenen momenteel niet vanzelfsprekend dat zij onderdak of een slaapzak hebben.

Wij als Schep Groep proberen alsnog deze belabberde situatie iets aangenamer te maken. Er is besloten om 100 warme overnachtingspakketten te doneren die een slaapzak, deken, slaapmat, voeding, hygiëne items (denk aan zeep en tandpasta) bevatten. Door deze donatie proberen wij het leven van de getroffenen iets draagzamer te maken in deze donkere tijden.

Waterput in Afrika

In 2022 hebben wij geld geïnvesteerd voor een waterput in Afrika. Ondanks dat dit goede doel niet lokaal is, waren wij hier wel persoonlijk bij betrokken. Verder vinden wij het ook belangrijk om te investeren in toekomstgerichte doelen. Aanleg van deze waterput zal blijvend effect hebben op de lokale bevolking dan enkel het doneren van voedsel.